23948sdkhjf

Transport og Logistik-uddannelse udvikler nye løsninger til virksomhederne

Elever fra Transport og Logistik-uddannelsen på fagskolen Selandia har én uge til at komme op med nye løsninger til virksomheder
Elever fra fagskolen Selandias transport og logistik-uddannelse bliver i denne uge udfordret i kunsten at udvikle nye idéer og løsninger.

Hvordan kan man f.eks. optimere lageropbygningen hos en dagligvaregrossist? Og hvordan udnytter et mindre cateringsfirma sine vogne bedst muligt?

De er med i et pilotprojekt, som skal højne kvaliteten af undervisningen på erhvervsuddannelserne og styrke samarbejdet mellem de erhvervsrettede uddannelser, GTS-institutterne og erhvervslivet. Det gør man bl.a. ved at involvere virksomheder i processen og ved at give erhvervsskoler og elever nogle effektive redskaber.

Så når eleverne engang kommer ud i virksomhederne, har de en god forståelse for innovation og kan bedre inddrages i forskellige processer. De har noget med sig, som kan hjælpe med at styrke udviklingen i virksomheden også, fortæller cand.IT og konsulent ved Teknolgisk Institut, Robert Sigaard Andersen til transportmagasinet.dk.

To forskellige udfordringer

De 17 elever fra transport og logistik-uddannelsen er blevet præsenteret for to forskellige virksomhedscases som de skal løse. Den ene kommer fra dagligvaregrossisten Supergros og handler om lageropbygning. Eleverne skal komme med idéer til, hvordan Supergros kan bygge sit lager op, så det er ergonomisk korrekt og medarbejderne ikke skal bukke-, løfte- eller strække sig for meget.

Den anden udfordring er stillet af cateringvirksomheden Kejserindens Gryder. De har brug for nye idéer til, hvordan man arrangerer ruterne optimalt, når de leverer frokostordninger til virksomheder.

Lige nu arbejder eleverne med en pulje af idéer, fortæller Robert Sigaard Andersen. Og på fredag skal resultaterne så fremlægges for de to virksomheder.

Tættere samarbejde

- Formålet med projektet her er også, at åbne virksomhedernes øjne for den kapacitet der ligger i erhvervsskolerne og få erhvervslivet og erhvervsskolerne til at arbejde tættere sammen. Vi har gennem samtaler med lærere på forskellige skoler fundet ud af, at der er behov for, at erhvervslivet kommer tættere på erhvervsskolerne.

Og eleverne får et tættere link til erhvervslivet, når de er færdige med deres uddannelse, siger Robert Sigaard Andersen til transportmagasinet.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109