23948sdkhjf

Bilist: Nu tager jeg cyklen i stedet

Danske bilister er oprørte over de høje benzinpriser og truer med at lade bilen stå og i stedet tage cyklen.
Fredag steg benzinpriserne til 13,12 kroner for en liter 95 oktan, hvilket er rekordhøjt. Det er således dyre dråber, der løber ud af benzinstanderne på de danske tankstationer, og det er de danske billister utilfredse med.

- Priserne virker helt overdrevet. De høje priser betyder helt klart, at jeg tager cyklen til hverdag, og så lader jeg bilen stå. Medmindre jeg skal udenfor byen, siger Maj-Lill Skov, bilist og familiekonsulent, og tilføjer:

- Hvis jeg ikke havde boet i København, havde jeg været på skideren. Hvis jeg skal ud og pendle, som mange gør hver dag, er det jo lige før, det ikke kan betale sig at tage på arbejde

Og den betragtning er hun ikke ene om.

- Jeg synes, det er helt uhørt, at priserne skal være så høje. Den offentlige trafik er jo også dyr, og der er mange, der er afhængig af deres bil, siger Helle Jønsson, bilist og salgskonsulent.

- Det gør det svært for mange mennesker, at priserne skal være så høje. Man begynder efterhånden at skylde benzintankerne penge, siger hun.

Benzinpriserne har nået rekordhøjde, da det er første gang, at priserne kommer over 13 kroner. Målt i faste priser har benzin været dyrere. I både 1981 og 1982 nåede prisen over 14 kroner - målt i nutidspriser - som følge af den anden oliekrise i 1978.

Ud over stigningen på benzinprisen stiger prisen på diesel også. En liter diesel koster nu 12,12 kroner, og det tangerer prisrekorden fra januar i år.

Priserne er dog en vejledende listepris for de store multinationale selskaber. Det vil altså stadig være muligt at finde billigere benzin ved et af lavprisselskaberne.

Der er angiveligt flere årsager til den rekordhøje prisstigning.

Både den hårde danske vinter, USA's storforbrug af benzin og olie og usikkerhed omkring Irans fremtidige olieforsyning har sendt prisen i vejret, siger olieanalytiker fra Statoil Peter Rasmussen.

Han vurderer, at priserne ikke vil opleve større udsving end 25 øre i den næste uges tid.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111