23948sdkhjf

DF: Stop Banedanmarks brug af ulovlig cabotage

Banedanmarks ulovlige godstransporter har skabt harme på Christiansborg. De ulovlige transporter af jernbane-sveller er stoppet.
- Jeg synes ikke, at en af statens virksomheder skal gå foran med ulovlig cabotagekørsel af østeuropæere, siger trafikordfører Kim G. Christiansen.

Han opfordrer transportminister Henrik Dam Kristensen (S) til at tage en snak med Banedanmark og få stoppet de ulovlige transporter af jernbanesveller til de nye spor mellem Skanderborg og Herning. De ulovlige transporter blev opdaget af politiet den 24. april.

- Det må være kontraktbrud, hvis reglerne ikke overholdes, fortsætter Kim G. Christiansen.

- Man kan da ikke bruge et vognmandsfirma, der kører ulovligt. Jeg mener kort og brutalt, at man skal slutte det samarbejde. Der er masser af dygtige, danske vognmænd, der kan køre det der.

Hans opfodring er fulgt, men det er dog for sent til at hindre politisk røre.

- Hovedentreprenøren er joint ventur selskabetet Wiebe/Willke, som har informeret om, at de nu har kontraheret med et andet firma vedrørende transporterne. På byggepladsen kan vores byggeledelse konstatere, at disse transporter nu kører med danske forvogne, meddeler Banedanmark.

Kim G. Christiansen har for en sikkerheds skyld spurgt Henrik Dam Kristensen, om det er i overensstemmelse med reglerne, hvis en transportvirksomhed udfører hovedparten af sine transporter og kørselsaktiviteter som cabotage.

Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) beder Henrik Dam Kristensen forholde sig til oplysninger fra DTL om, at Banedanmark har benyttet sig af udbredt ulovlig cabotagekørsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079