23948sdkhjf

DS Norden sætter rekord på tank

Dampskibsselskabet har netop frigivet delårsrapport for 3. kvartal – og det er gunstigt trods hårde betingelser på nogle forretningsområder
Koncernens EBIT for tredje kvartal ligger sig pænt på de forventede 21 mio. dollars, men det er ikke alle forretningsområder, der glider lige let for damskibsselskabet.

Et fortsat svagt tørlastmarked driller DS Norden i tredje kvartal, men resultatet på -9 mio. dollars er stadig markant bedre end samme periode sidste år, der lå på -22 mio. dollars.

Til gengæld leverer selskabet et rekordresultat i tank, hvor EBIT for tredje kvartal lander på imponerende 37 mio. dollars, mod et lille underskud på -2 mio. dollars sidste år.

- Nordens tankforretning har sejlet et rekordresultat i land. Lav oliepris og stærk efterspørgsel har holdt tankraterne oppe også i 3. kvartal, der ellers betragtes som lavsæson, siger administrerende direktør Jan Rindbo, og fortsætter:

- Det stærke tankresultat luner i en tid, hvor tørlastmarkedet fortsat er meget udfordrende, og NORDEN har som konsekvens sænket eksponeringen til markedet ved at justere nybygningsprogrammet og indbefragte skibe for kortere perioder.

Indsejlingen i begge segmenter væsentligt over markedet, som Norden skriver i en pressemeddelelse, ligesom man har vedtaget en ny strategi, hvor der fortsat fokus på optimering af nybygningsprogram og omkostningsbesparelser.

- Vores igangsatte omkostningsfokus fortsætter med gode resultater, og vi ser frem til at implementere den nye strategi ”Focus and Simplicity”, der har som målsætning at gøre Norden til markedsleder inden for Supramax og Panamax, siger direktøren.

Selskabets forventninger til årets resultat fastholdes og præciseres til EBIT-resultat på USD 70 til 90 mio.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079