23948sdkhjf

Her er verdens ældste DAF, der stadig er i brug

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Den hollandske DAF-fabrik har fundet en 50 år gammel lastbil, som stadig er i brug - en DAF A1600 fra 1968

DAF’s søgen efter den ældste DAF, der stadig er i brug, har ført til et overraskende fund. Man har fundet en 50 år gammel DAF A1600 hos Frits og Nicky Hoefnagels i Holland – og de bedyrer, at de bruger bilen næsten hver dag.

Hoefnagels bruger den gamle bil til at transportere udstyr til deres omrejsende tivoli rundt i Holland – og på spørgsmålet om, de stadig bruger den, svarer de:

- Ja, selvfølgelig bruger vi den som enhver anden lastbil. Hvad er en DAF-lastbil ellers til for?

Ville finde den ældste
DAF annoncerede sin søgen efter den ældste lastbil tidligere i år, da firmaet fejrede sit 90 års jubilæum i sommer.

Efterlysningen blev lanceret i en video på de sociale medier, og den viste en irsk kvæghandler, der har brugt sin DAF-lastbil siden begyndelsen af 1980’erne; men der måtte være en ældre DAF i brug.

Videoen blev vist næsten en halv million gange og førte til en lavine af henvendelser. Fra hele verden kom billeder, breve og video-klip fra DAF-ejere, som havde biler fra 1950’erne og 1960’erne; men ikke alle opfyldte kravet om stadig at være i brug på jævnlig basis til kommerciel transport på offentlig vej. Det viste sig, at vinderbilen skulle findes i DAF-fabrikkens egen baghave så at sige, nemlig i landsbyen Bakel ikke langt fra Eindhoven.

Den stolte ejer af lastbilen er et familiedrevet tivoli- og forlystelsespark - Lunapark - som rejser rundt til messer og kræmmerm arkeder i Holland.

Foto via Facebook
Fotoet, der blev sendt til DAF via Facebook af far og søn Frits og Nicky Hoefnagels, viser ikke færre end fire klassiske DAF-lastbiler i deres garage - og alle er i den fineste stand takket være den konstante omhu og opmærksomhed, de får.

- Lastbilerne var faktisk nye, da vi i sin tid købte dem, fortæller Frits Hoefnagels.

- Lunapark, som vores rejsende tivoli hedder, kommer ikke ud om vinteren. Det hele står opmagasineret, men bortset fra det, er vi på farten fra det tidlige forår til det sene efterår.

Andre gamle biler
Hoefnagels bilpark består af en DAF 2800 fra 1975, en DAF 1600 fra 1971 har og to A1600’er - den ene fra 1968, den anden fra 1969.

- De bliver ikke taget på med fløjlshandsker, siger Frits Hoefnagels. Det er brugsbiler, og de skal løse de opgaver, de bliver sat til

- Vi er selvfølgelig glade for at eje den ældste DAF-lastbil, der stadig i kommercielt brug. Det kan godt være, at den er 50 år gammel; men der er stadig længe til, at den skal på pension, slutter Frits Hoefnagels.

Mere om: DAF
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.122