23948sdkhjf

Millionoverskud: Hirtshals Havn vokser på godstrafikken

Hirtshals Havn går stik imod den generelle udvikling ved at vokse på godstrafikken.

Mens de store danske havne ifølge Danmarks Statistik har oplevet et gennemsnitligt fald i godstrafikken på 2,2 procent, har Hirtshals Havn imidlertid kunne konstatere en vækst i godsvolumen på 2,6 procent.

Den udvikling ses også af 2019-regnskabet, hvor netop den øgede godstrafik – sammen med en øget tilførsel af fisk – får æren for, at havnen endnu en gang landet et tocifret millionoverskud.

Hirtshals Havn kom ud af 2019 med et overskud på 10,3 mio. kroner af en omsætning på 76,1 mio. kroner.

Optimistiske forventninger
Og selv om det meste af verden lige nu er påvirket af coronakrisen, ser Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Hirtshals Havn, frem på mere fremgang.

- Vi har en begrundet tiltro til, at vi kan fortsætte den vækst, vi har oplevet gennem de seneste 10 år. Den forventning er naturligvis begrundet i de aktiviteter og udviklingsarbejder, der allerede er sat i gang på havnen. Det er vores ambition, at de kommende år vil være præget af yderligere udlejning af arealer samt nye ruter til Hirtshals Havn. Derudover ser vi naturligvis frem mod opstart af godsjernbanetrafik i slutningen af 2020 eller starten af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078