23948sdkhjf

Shell-tankvogne skifter til HVO-brændstof

Ti procent af DCC Energis tankvogne kører nu på HVO.

Efter lanceringen af biobrændstoffet HVO til erhvervskunder kører energiselskabet DCC Energis egne tankvogne i Aarhus, København, Odense og Aalborg nu også primært på det biobaserede brændstof.

Dermed dækker HVO nu cirka 10 procent af det samlede brændstofforbrug på DCC Energis mere end 80 tankvogne. Det resterende forbrug er dækket af naturgasbaseret GTL-brændstof.

- Vi står midt i en stor transition mod nye, mere bæredygtige energiformer. Derfor er det et vigtigt og nødvendigt skifte, og vi ønsker at være en aktiv medspiller på udviklingen i det danske marked, Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

- I en overgangsperiode har rigtig mange virksomheder dog stadig brug for brændstof til deres traditionelle biler, varevogne, lastbiler, mv. Derfor er der stor interesse i markedet for biobaserede brændstoffer, der har et lavere miljø- og klimaaftryk.

Det er et marked, som vi gerne vil være med til at udvikle yderligere. I den forbindelse er det et naturligt skridt, at vi også gradvist indfaser HVO100 Bio i vores egen flåde.

Færre partikler til lokalmiljøet
Ud over at sænke det brændstofrelaterede CO2-aftryk fra tankvognene udleder HVO - ligesom GTL-brændstof - også færre partikler til lokalmiljøet end almindelig diesel. Og med skiftet til HVO på tankvognene i landets fire største byer kan DCC Energi fremover trække direkte på egne erfaringer i dialogen med kunderne.

- Vi vil gerne vise, at der findes gode brændstofalternativer, der uden videre kan tages i brug på vejen mod en omstilling til helt grønne energiformer,siger Christian Heise.

- Både HVO og GTL hører til kategorien af paraffinske brændstoffer, der brænder renere end diesel og virker i alle dieselmotorer. HVO har den direkte fordel, at brændstoffets CO2-aftryk er markant lavere, fordi det er lavet på affaldsbiomasse.

Vegetabilsk Olie
HVO står for Hydrogeneret Vegetabilsk Olie, og er et 100 pct. biobaseret brændstof, der er fuldt blandbart med almindelig diesel. Det er erhvervsafdelingen i DCC Energi, der står for salget af HVO100 Bio, GTL-brændstof, diesel, naturgas, mv. til virksomheder, landbruget og kommunale kunder.

DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder og er blandt andet forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf. Desuden driver DCC Energi driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141