23948sdkhjf

Jørgen K Jensen udnævnt til æresoldermand

Udnævnelsen betyder, at Kjøbenhavns Vognmandslaug nu har to æresoldermænd og en rigtig oldermand

På Laugsmødet i sidste uge blev Jørgen Kjeld Jensen valgt til æresoldermand. Hermed har lauget to æresoldermand – Anker M. Jensen og Jørgen K. Jensen.

I sin takketale gjorde han – på sin sædvanlig muntre måde - opmærksom på, at man skal passe på, at der ikke kommer flere oldermænd end medlemmer i foreningen.

Jørgen K. mindes sin deltagelse i sin første laugsforsamling i 1969, hvor oldermanden - Jens Peter Hansen – var en respekteret skraldemand på Frederiksberg.

- Hvis nogen dengang havde sagt, at jeg ville blive oldermand, havde jeg svaret, jeg tror også på nisser, og hvis man også havde sagt æresoldermand, ville jeg have sagt, har du drukket af natpotten.

Eneret på priskurant
Han mindedes også, at han som et ungt medlem af bestyrelsen var med til at lave overenskomsten med chaufførernes fagforening i København.

- Dengang var der to overenskomster – én for København og én for det øvrige Danmark.

- Lauget havde eneret på en priskurant som alle medlemmer og offentlige myndigheder i København brugte. Københavns Kommune afregnede deres vognmænd efter den. Der var timetakster, akkordtakster, km takster og krantakster. Og tænk sig, der var to timetakster for tipvogne. Den ene var for håndlæsning, og den anden, som var 20 procent højere, var for maskinlæsning.

- Timetaksterne var for øvrigt beregnet pr. halve ton. I dag bliver vi jo sat i spjældet for at have sådan en facitliste.

Overholder kvindelig kvote
Jørgen K. Jensen udtrykte også stor tilfredshed med, at Lauget i dag har tre skarpe kvinder med i bestyrelsen, som den eneste vognmandsforening i Danmark.

- Vi opfylder dermed de meget omtalte kvoter med 40 procent af kvinder i bestyrelsen.

-   Jeg kan uden at krænke nogen meetoo-bevægelsersige, at de – billedlig talt – har ben i næsen og hår på brystet. De har tilført Laugets bestyrelse en god portion humor samt en stor viden og ekspertise. Så Lauget er i gode hænder og kan se en lys fremtid i møde.

Jørgen K. Jensen afløste Anker M. Jensen som oldermand i 2005 og sad frem til 2021. Han startede i bestyrelsen som suppleant helt tilbage i 1972!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078