23948sdkhjf

Se videoen: Tims fleksible støtteben

Svenstrup Vognmandsforretning har fået eftermonteret en ny støttebensløsning til sin store HMF 7020-kran

Tim Jespersen fra Svenstrup Vognmandsforretning er en mand, der går op i sikkerhed og funktionalitet. Derfor har han, sammen med sin bror Paw Jespersen, netop fået eftermonteret en ny og forbedret støttebensløsning på firmaets HMF 7020 kran. Løsningen giver ifølge Tim større fleksibilitet, når der arbejdes i ujævnt terræn.

- Allerede dengang vi købte 7020’eren var vi ikke helt tilfredse med den støttebensløsning, som den havde. Så vi fik faktisk lavet vores egen løsning, fortæller Tim.

Problemet for Tim med det daværende støttebenssystem var, at støttebenets trykstang var i ét stykke.

- Når der blev arbejdet i ujævnt terræn, var støttebenslængden ofte så lang, at benet enten ikke kunne svinge ned i lodret position eller ikke kunne komme forbi ujævnheder, når bommen blev skudt ud, forklarer Tim.

- Når man kom til at svinge støttebenet op uden at løsne låseskruen, kunne den nederste del af trykstangen eller trykskoen blive bøjet eller beskadiget. Dermed skulle hele stangen skiftes.

For Tim, som ofte arbejder i meget ujævnt terræn, kunne dette være et irritationsmoment i hverdagens arbejde.

- Vi arbejder dagligt på ujævnt terræn, forklarer han.

- Vi kører meget på byggepladser med materialer, vinduer, spær, ventilation, osv. Vi kører stort set aldrig på glat underlag. Derfor har vi brug for en fleksibel støttebensløsning.

- Det sagde vi til HMF dengang, og det har de så taget til efterretning og lavet en ny løsning. Det, synes jeg, er super fedt!

Løsning: 3-delt trykstang

For at løse problemet med trykstangen har HMF udviklet en ny støttebensløsning, der kan eftermonteres. I dette eftermonteringssæt er der en 3-delt trykstang, der er fastgjort med en rørclips. Dette løser netop de to problemer, som Tim gerne vil undgå.

Støttebenets slaglængde forkortes, således at støttebenet kan svinges ned i lodret position uden at støde ind i jord eller kantsten. Det kan komme forbi ujævnheder, når støttebensbommen skydes ud.

Glemmer man at løsne låseskruen, inden man svinger støttebenet op, er det ikke hele trykstangen, der beskadiges. Nu er det højst rørclipsen, der kan gå i stykker, og den kan let erstattes.

Hydraulic swing up stabilizer - retrofit kit for 7020 and 9520 HMF cranes

Hej – vi har løst problemet

Tim Jespersen blev noget overrasket, da han en dag fik en opringning fra HMF, hvor stemmen sagde: Vi har lavet en løsning på dit problem. Må vi komme og sætte et nyt beslag på din kran?

- Det måtte de i hvert fald, siger Tim, som var imponeret over, at de kunne huske, at han ikke var tilfreds med den gamle løsning.

Nemt at flytte

Tim har netop fået eftermonteret den nye løsning og er meget tilfreds.

- Det virker helt, som det skal, siger han.

- Det er nemt at flytte rundt på en lås og få mere frihøjde, hvis terrænet er skævt eller lignende. Det er blevet rigtig godt og meget mere fleksibelt.

- Vores egen løsning virkede jo også fint, men det er fedt at have en original løsning, og vide, at tingene fungerer som de skal, og at det også kan blive serviceret af folk, der ved noget om det.

Arbejder med ro i maven

For Tim er det generelt vigtigt, at tingene fungerer, som de skal. For ham giver det tryghed, ro i maven og mere tid til at fokusere på sit arbejde.

- For nylig var jeg på en opgave ved en jernbane. Det var en fornøjelse at stå og arbejde med fuldt udlæg og belastning på kranen hen over bilens svageste punkt – højre A-stolpe - og vide, at man kan stole på kranen, siger han.

- Jeg har også været ude og arbejde med grab på fly-jib’en, da vi skulle flytte stråtag fra en 4-længet gård ned i en container.

- Det er ikke så tit, vi arbejder med fly-jib og grab på samme tid, men lige til sådan en opgave her, fungerer det fint. Og her er det altså også bare vigtigt, at man kan stole på sin kran. Og det kan jeg heldigvis altid, slutter Tim.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078