23948sdkhjf

Elever fik spændende opgave: Skulle selv stå for en kranopbygning

SAWO har udlånt en XS211 W-3 HiPro kran til Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelse (HEG) i Aars sammen med diagnoseprogrammer mm. 

Kranen skal anvendes i undervisning til kranmekanikerlærlinge; men inden den kunne tages i brug, skulle den monteres på en lastbil – og det kom eleverne selv til at stå for.

- Opgaven med at montere og klargøre kranen blev uddelegeret til tre elever fra på uddannelsen, fortæller Vivian K. Knudsen, der er marketingkoordinator hos SAWO.

- Eleverne fik det fulde ansvar for opgaven og skulle sikre, at den blev løst tilfredsstillende. Der blev målt op, lavet tekniske tegninger og bygget et fundament, hvorpå kranen blev monteret.

- Opgaven gav dem en indsigt, hvordan arbejdet med en kranopbygning foregår fra start til slut. Så på den måde var den virkelighedstro i forhold til det, de kommer til at beskæftige sig med, når de engang er udlærte, fortæller hun.

Kranen har tidligere kørt som testkran på HIABs udviklingscenter i Hudiksvall, og det er også HIAB, som har sponsoreret kranen til SAWO og skolen i Aars.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094