23948sdkhjf

Jysk chauffør indtager nordamerikanske landeveje

Peter Meldgaard Christensen fra Esbjerg er rejst mod Canada, hvor han de næste tolv måneder skal udleve sin nordamerikanske trucker-drøm
Forskellen på at køre en lastbil ind i Esbjerg og finde vej gennem Nordamerikas millionbyer vil snart stå klart for Peter Meldgaard Christensen, der til daglig kører for DSV i Esbjerg.

Peter Meldgaard Christensen har via Transportens Udviklingsfond fået mulighed for at drage over Atlanten og tilbringe et helt år i Canada, hvor han skal arbejde hos vognmandsvirksomheden ADTS.

- Det bliver lidt af et eventyr. Jeg ser frem til at få prøvet mig af i nogle nye og spændende rammer, og mest af alt glæder jeg mig bare til at få kørt nogle kilometer derovre. Jeg håber på at få lov til at køre nogle lange ture tværs over Canada og ned gennem USA. Det er en rigtig spændende mulighed at få som lastbilchauffør. Og jeg regner også med, at jeg kommer klogere hjem til Esbjerg, siger 27-årige Peter Meldgaard Christensen.

Tilbuddet om at tilbringe et år i en canadisk vognmandsvirksomhed er rettet mod nyuddannede chauffører og har til formål at give chaufførerne en unik oplevelse, der udvikler dem fagligt og kickstarter karrieren i transportbranchen.

Branchen kæmper i disse år med mangel på chauffører. Om få år vil transportsektoren mangle op mod 4.000 medarbejdere, hvis det ikke lykkes at gøre det mere populært at køre lastbil. Canada-projektet er en del af dette arbejde.

- For rigtig mange chauffører er det lidt af en drøm at få lov til at køre sådan en stor amerikansk truck. Når man i løbet af et år har kørt i omegnen af 150.000-200.000 kilometer i helt nye omgivelser, giver det enorm erfaring, alsidighed og gåpåmod, som chaufførerne kan tage med sig hjem. Derefter vil de være klædt på til at klare stort set hvilket som helst stykke arbejde i transportbranchen, fortæller Magnus Købke, der er projektchef i Transportens Udviklingsfond.

Magnus Købke skal selv ledsage Peter Meldgaard Christensen til det allerøstligste af Canada, hvor den unge dansker skal installeres hos ADTS og i hans nye hjemby St. Johns på øen New Foundland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11