23948sdkhjf

Nordhavnsvej åbnet permanent

Efter en vellykket testperiode blev Nordhavnsvej torsdag morgen permanent åbnet for trafik

Siden indvielsen i december har Nordhavnsvej været åben for trafik i dagtimerne, mens anlægget er blevet testet.

Testperioden er nu afsluttet, og Nordhavnsvej er fra torsdag morgen permanent åbnet for trafik.

- Projektet har været spændende og teknisk udfordrende. Vi har populært sagt anlagt en vej og tunnel med skohorn – kilet ned mellem jernbaneskinner og beboelsesejendomme – midt igennem en storby. Der har været langt imellem de kedelige dage de seneste 10 år, siger projektchef Anne Kongsfelt fra Københavns Kommune.

Som hovedentreprenør har Züblin arbejdet på at etablere Nordhavnsvej siden 2011, og ifølge bestyrelsesformand Jens Henrik Nicolaisen er det færdige resultat et godt eksempel på Züblin-koncernens kompetencer inden for fundering og anlæg.

- De komplekse broer og arkitektoniske dagslysskærme ved nedkørslen til tunnellen er blot få ud af mange eksempler på det flotte håndværk, der er udført. Jeg er stolt på vegne af alle vores medarbejdere. De har arbejdet intensivt og målrettet for at etablere Nordhavnsvej, siger han.

Læs også: Lindø Port skriver kontrakt på udvidelse

Nordhavnsvej er Københavns Kommunes største infrastrukturprojekt til dato og blev indviet i december af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen sammen med tidligere miljø- og teknikborgmester Morten Kabell.

Det komplekse vejanlæg har kostet 2,5 mia. kroner, består af broer og tunnel, og løber fra Helsingørmotorvejen til Svanemølle Havn, hvor tunnellen er klargjort til en videreførelse under Nordhavn.

Anlægget er et af Danmarks mest højteknologiske infrastrukturanlæg, hvor blandt andet fuldautomatisk vandtågeanlæg og kameraer skal sikre en stabil drift.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.195