23948sdkhjf

16 transportorganisationer slår i bordet med krav om aftale nu!

Den europæiske mobilitetspakke skal have en aftale nu!

Det mener 16 europæiske transportorganisationer, der i fællesskab har sendt en erklæring ud som repræsentanter for flere end 65.000 medlemsvirksomheder med krav om, at forhandlingsparterne bag ved EU's mobilitetspakke nu endelig får indgået en aftale.

Det er to og et halvt år og tre trilogmøder mellem Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Europa-Kommissionen siden, at Kommissionen fremsatte forslag. Møder, der skulle have færdiggjort dele af mobilitetspakken om cabotage, kørsel og hviletid samt udstationering af arbejdere.

Organisationerne, der nu råber højt, tæller blandt andre DTL - Danske Vognmænd, NLF - Norges Lastbileier-Forbund og Sveriges Årkeriföretag, det franske FNTR, det tyske BGL samt organisationer fra Irland, Tjekkiet, Østrig og Holland.

"EU's indre marked for vejtransport har straks brug for nye og harmoniserede regler for at imødekomme dagens udfordringer og krav. Et kludetæppe af regler må få en slutning. Det er fremtiden for den europæiske vejtransportindustri, der står på spil i de næste 10 år fremover," skrives der blandt andet i pressemeddelelsen.

Organisationerne mener, at en mobilitetspakke må være klar snart, trods forskellige synspunkter på nogle områder.

"Vejtransportsektoren vil ikke kunne forstå en fiasko og forventer fleksibilitet fra alle aktører under trilogen med henblik på at gøre mobilitetspakken til en succes."

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157