23948sdkhjf

MAN klar til at genstarte produktionen

Efter et produktionsstop i cirka seks uger vil MAN Truck & Bus gradvist genoptage produktionen af lastbiler og busser med reduceret kapacitet fra mandag 27. april 2020.

- I de seneste uger har vores krisestyringsteam arbejdet intenst med de forhold, under hvilke vores fabrikker kan genstartes, siger Joachim Drees, administrerende direktør for MAN Truck & Bus i en pressemeddelelse.

- Beskyttelsen af medarbejdere har højeste prioritet, så vi har implementeret omfattende foranstaltninger på fabrikkerne som for eksempel større afstand mellem medarbejderne, ændring af ruteføring på fabrikken, tilgængeligt beskyttelsesudstyr samt træning og instruktion af medarbejderne.

- Dernæst må vi sikre en pålidelig levering af dele fra vores leverandører. Vores leverandører kommer fra alle EU-lande. Derfor beder vi politikerne om at støtte os med en koordineret tilgang på EU-niveau, så vi kan komme ind på markedet igen.

- Når der lidt efter lidt kommer nye produkter på markedet igen, kan vi genoptage arbejdet med at stimulere efterspørgslen efter erhvervskøretøjer, siger Joachin Drees.

Glæde i Danmark

Herhjemme er pressechef Claus Lindholm fra MAN Truck & Bus Danmark både glad og lettet.

- Det er klart, at vi er interesseret i, at produktionen kommer i gang igen så hurtigt som muligt. Det er rigtig svært at stå uden nye produkter. Lige nu har vi kun lagerbilerne at sælge, og de slipper snart op.

Transportmagasinet: Hvad med den nye MAN-lastbil, som blev præsenteret lige før corona-kisen?

- Ja, det er en katastrofe for os, siger Claus Lindholm. Vi ved ikke, hvornår vi kan lancere den i Danmark.

- Den oprindelige plan var, at de første leverancer til danske kunder kunne finde sted her efter påske, og at vi kunne starte et ”road show” rundt til vores forhandlere i maj.

- Det er selvfølgelig udskudt. Nu regner vi med at få de første nye MAN-lastbiler herop efter sommerferien; men det er stadig forbundet med noget usikkerhed. Desuden giver det ingen mening at invitere til ”road show”, hvis vi ikke må forsamles mere end ti personer.

Holder værkstederne åbne

Transportmagasinet: Hvordan går det ellers her under corona-kisen?

- Vi holder stadig gang i forretningen. Vores værksteder holder åbent, så de kan hjælpe med at servicere MAN-lastbilerne. Sælgerne arbejder hjemme og prøver stadig at sælge både lastbiler og varebiler.

- Der bliver heldigvis solgt biler og afgivet ordrer hver eneste dag, men der er også mange kunder, som er lidt tilbageholdende. De vil gerne tale med os, men de vil ikke skrive under på noget nu.

- Fødevaretransportørerne har fuld fart på – og de har behov for nye varebiler og lastbiler. Vi kan stadig levere biler til dem, der virkelig står og mangler; men det er klart, at når en kunde ønsker 7-8 varebiler, så er det først til levering engang, når produktionen er kommet i gang igen.

- Der er nedsat kadence, men vi er ikke gået helt i stå, konkluderer Claus Lindholm.

- Vi glæder os til at fabrikken åbner igen. Vi trænger til at få vores nye varer ”på hylderne”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11