23948sdkhjf

City Container i nyt rekordår: Vi har branchens bedste medarbejdere

Det danske miljø- og logistikselskab City Container har trods udfordringer fra coronakrisen haft rekord i både omsætning og indtjening i 2021. Væksten vil fortsætte ind i 2022, og den er båret af medarbejderne, siger direktøren.

City Container, der er et af Danmarks største miljø- og logistikvirksomheder, omsatte for 555 millioner kroner i det seneste regnskabsår, som sluttede ultimo september. Det svarer til 17 procents vækst, hvilket er omkring 8 procent bedre end forventningerne for året. Regnskabet viser også rekordvækst i indtjeningen på 10 procent.

- Det er lidt vildt, og særligt fordi vi i forvejen var meget ambitiøse om målsætningen, er det ekstraordinært flot arbejde af hele organisationen, siger Nikolaj Meyland-Smith, der er administrerende direktør for City Container.

- Jeg må bare tage hatten af og sige, at vi har branchens bedste og mest kompetente folk. De har virkelig udvist en kæmpe fleksibilitet og ydet en beundringsværdig indsats trods nedlukningen af landet, hvor dele af vores forretning tog nogle store hug, siger Nikolaj Meyland-Smith

Holdt fokus på andre sektorer og strategisk rådgivning
City Container arbejder primært inden for dagrenovation, byggeri og industri, hvor sidstnævnte led under pandemien, og City Container mistede omsætning fra især koncerter, restaurationer, events og andre udendørs arrangementer.

Det fik blandt andet virksomheden til at fokusere på dagrenovation og byggeriet.

- Når der mangler omsætning i blandt andet restaurationsbranchen, storcentre og festivaler, viser det hvor værdifuldt det er, at vi har flere ben at stå på i forretningen, men også at teamet har formået at optimere og arbejde med de ressourcer, vi havde, for at skabe vækst, siger Nikolaj Meyland-Smith.

City Container har også styrket sin ekspertise i den nye affaldssortering i ti fraktioner for at kunne rådgive kunder, der forbereder sig på skiftet. Og det var en succes.

- Det er absolut ikke hovedindtægten, men den slags strategisk rådgivning er med til at fastholde kunder og skabe mersalg. Og det er der stor interesse for i markedet, siger Nikolaj Meyland-Smith.

Fortsætter væksten i 2022
City Container har samlet oplevet 30 procents vækst de sidste to år, og væksttrenden ser ifølge direktøren ud til at fortsætte ind i 2022.

- Efter samfundet er åbnet op i 2021, har vi naturligvis fået flere opgaver inden for industri, men vi fortsætter også væksten inden for byggeri og dagrenovation. Det betyder, at vi er på udkig efter flere nye dygtige medarbejdere, siger han.

Arbejdsmiljø og forretningsforståelse
City Container arbejder kontinuerligt for at skabe et bedre arbejdsmiljø, og det har resulteret i en meget lav medarbejderomsætning og fraværsprocent. Der er også lavet tiltag for at udvikle og samle ledelsen i hele selskabet samt skabe større forståelse og indsigt på tværs af landet og på alle niveauer – og det er ifølge direktøren en opskrift på succes.

- Det betyder, der er stor forretningsforståelse i hele organisationen. Kombinerer du det med, at vores medarbejdere er glade for at komme på arbejde, og er her i mange år, så ender du med et team, der over en bred kam kan performe bedre end branchen, siger Nikolaj Meyland-Smith.

Havde mere plads på vejene
En lille faktor for de gode tal var ifølge direktøren også, at der under nedlukningen var mere plads på vejene.

- Vores chauffører kunne nå at betjene flere ordrer for flere kunder, da der var færre biler på vejene, hvor vi ofte holder i kø i de større byer, og det mærkede vi også, siger Nikolaj Meyland-Smith.

City Container har pt. 458 medarbejdere hvilket er ca. 60 mere end da året startede.

Fakta om regnskabet
Regnskabsår fra 1/10 til 30/9.
Totalomsætning 2019/20: 476 millioner kroner
Totalomsætning 2020/21: 555 millioner kroner
Vækst i omsætning fra 2020 til 2021: 79 millioner kroner
Antal medarbejdere H2 2021: 458
Antal medarbejdere H2 2020: 398

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
DSV udvider i USA
Schenker omorganiserer sig i Norden
Nye digitale løsninger i Dansk Auto Logik
Stigende modstand mod km-afgiften
Dansk lastbil-film får priser
Vognmand med 13 specialer - og der er plads til flere
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.25