23948sdkhjf

Logistik og sikkerhed i vindmøllebranchen

Konference i Aalborg satte fokus på den svære logistik i transport af vindmølledele - og ikke mindst den altafgørende sikkerhed i håndteringen af de kolossale laster
Hub Noth afholdt 12. november sin årlige konference i samarbejde med Vindmølleindustrien.

På dagen var en række oplægsholdere med til at kaste lys over de store logistiske og sikkerhedsmæssige udfordringer, aktørerne i branchen dagligt må slås med.

Konkrete viksomhedscases fra Siemens Windpower og Mammoet Wind gav deres udlægning fra erhvervets side, mens teknisk chef for Aalborg Havn Mette Scmidt kunne fortælle om havnens udvikling og logistiske kunnen på området.

Konferencens deltagere, hvoriblandt der var repræsentanter fra branchen og flere uddannelsesinstitutioner, fik også en utraditionel udflugt i form af en rundvisning på Aalborg Havn, hvor Ole Brøndum, CCO for Aalborg Havn Logistik, var kyndig guide udi havnens forskellige virksomheder.

Og at det netop var Aalborg Havn, der skulle være vært på dagen, er oplagt. i hvert fald hvis man spørger Mette Schmidt:

- Aalborg Havn er centralt placeret i forhold til rigtig mange sites. Alle de elementer, der skal til for de internationale virksomheder, de er til stede i aalborg. Jeg nyder at komme ud og se de store vindmølleenheder, der bliver håndteret. Vi har arealerne til det, og det er indtænkt, så delene kan transporteres rundt uden problemer.

Men det er krævene for havnen at jonglere med de mange tonstunge konstruktioner. Derfor er der også en del planlægning involveret.

- Er der noget, vi ikke må, så er det at kompromittere kajen, så vi går ind sammen med nogle rådgivere, der kan vejlede om hvordan vi gør det bedst muligt, mest hensigtsmæssigt, forklarer Mette Schmidt.

Videndeling, som den, konferencen var et eksempel på, er afgørende i branchen, mener hun.

- Vi er en del af en logistikkæde, hvor videndeling er vigtigt. Derfor vi vil sørge for at engagere os i netværk som Hub North. Vi har mange kontakter, blandt andet til kommunen, og derfor kan vi nogle gange hjælpe kunderne ved at være den uvildige samarbejdspartner. For jo stærkere virksomhederne er, jo stærkere er vi.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.158