23948sdkhjf

Varebilslov nærmer sig

| Af Claus Djørup | Tip redaktionen om en historie

Udvalgets anbefalinger forelægges trafikordførerne den 9. juni

Et flertal uden om regeringen, der ønsker en godskørselslov for varebiler, kan skimte et decideret lovforslag til efteråret.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) giver trafikførerne en forhåndsorientering om varebilsudvalgets anbefalinger den 9. juni.

Dagen før ventes EU’s transportkommissær, Violeta Bulc, at fremlægge EU-kommissionens initiativ om samme sag, nemlig varebiler under 3500 kg. Initiativet indgår i den såkaldte vejpakke, som EU præsenterer senere på året.

Ole Birk Olesen er pålagt af flertallet i Folketinget at forberede et lovforslag, som de tre regeringspartier og Det radikale Venstre er imod; men han har lovet at rette sig efter flertallet.

- Det er vigtigt for mig at fremlægge et lovforslag, som flertallet synes er godt, svarede Ole Birk Olesen i folketingssalen, da Christian Rabjerg Madsen (S) ville vide, hvad der skete i sagen. Han glædede sig over, at regeringen arbejder for at gennemføre forslaget.

Flertal: S, DF, SF, EL og Alt
Et flertal på 114 mandater, der består af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og SF, vedtog den 31. maj 2016 beslutningsforslaget, som pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at varebiler under 3500 kg, der udfører godskørsel for fremmed regning, omfattes af principperne i godskørselsloven.

Den tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt (V) nedsatte et udvalg med branchen og eksperter til at se på sagen. Det opfattede flertallet som en forhaling af sagen. Flertallet ønskede et lovforslag og ikke et udvalgsarbejde. Det havde selv anvist konkrete initiativer til bekæmpelse af social dumping, momssnyd, skattesnyd og illegal arbejdskraft i transportsektoren.

Udvalget har holdt to møder. Næste gang er 8. maj.

Mere om: varebiler | varebilslov
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.168