23948sdkhjf

Danish Crown vil selv stå for transportplanlægningen

Sender tre-årig aftale i udbud. Central planlægning skal sikre ensartet service på transport af grise til slagterierne

Danish Crown har netop afsluttet udbuddet på indtransport af grise og søer for en ny periode gældende fra februar 2018 til oktober 2021.

Det nye denne gang har været, at Danish Crown opretter en central planlægningsafdeling, som skal stå for kontakten mellem landmændene og vognmændene. Planlægningsafdelingen bliver oprettet i samarbejde med SPF og kommer til at ligge i Vejen.

- Den nye centralplanlægning skal være med til at sikre, at alle vores ejere får den samme høje service og gode kommunikation omkring afhentningen af deres dyr. Her bliver centralplanlægningen en vigtig faktor, siger Vice President i Danish Crown Ejerservice, Vagner Bøge.

Danish Crowns pressechef Jens Hansen uddyber:

- Hidtil har det været den enkelte vognmand, der står for planlægningen af transporterne. Vognmanden får lister på, hvem han skal køre fra i de forskellige områder – og så skal han selv planlægge sin kørsel. I det nye set-up styrer vi vognmændenes ruter og tager ansvaret for ruteplanlægningen.

- Meningen er, at vi vil optimere transporterne og sørge for, at lastbilerne bliver udnyttet optimalt og kører færre tom-kilometer. Det vil gavne både økonomien og miljøet. Vi vil også få bedre muligheder for at agere hurtigt, hvis der er et nedbrud på et slagteri, og vi skal have omdirigeret lastbilerne til et andet slagteri.

- Planlægningen bliver anderledes end tidligere, og det er med i betingelserne.

Apps og mobiltelefoner
Transportmagasinet: Skal vognmanden have nyt udstyr i sin bil for at kommunikere med den centrale planlægningsafdeling?

- Der bliver et teknisk set-up, som vi står for, svarer Jens Hansen.

- Kommunikationen kommer til at foregå gennem apps eller andre applikationer som en iPad eller en mobiltelefon. Hardware-investeringen i denne her slags ting er slet ikke, som de var engang. Det er meget nemmere og billigere, siger Jens Hansen.

Kender ikke prisen endnu
Transportmagasinet: Vil det nye set-up påvirke den pris, som vognmanden får, når han nu ikke selv skal planlægge sin transport?

- Da det er et udbud, vi netop har afsluttet, kender vi ikke prisen endnu. Hvor vi lander, ved vi først, når vi er på den anden side af forhandlingerne. Vi skal have lavet en aftale, der dækker hele landet, slutter pressechefen.

Artiklen er redigeret 6/12 kl. 13:00

Det fremgik tidligere af artiklen, at udbuddet stadig var åbent. Det er imidlertid ikke tilfældet, da Danish Crown netop har afsluttet sit udbud for indtransport. Vi beklager fejlen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063