23948sdkhjf

Akademi for efteruddannelse af mekanikere

Reservedelsgrossisten BESKO vil sætte efteruddannelse af mekanikere i den tunge transportsektor i system.

Uddannelsessystemet for mekanikere i den tunge transportsektor bliver styrket. Reservedelsgrossisten BESKO sætter efteruddannelse, kurser og produktkendskab i system i et nyoprettet akademi for lastbil-, bus- og trailerværksteder.

Her får branchens mange værksteder mulighed for at forny deres viden og holde sig up-to-date med den nyeste teknolog i samarbejde med nogle af de store leverandører.

- Værkstederne i den tunge sektor har længe efterspurgt efteruddannelse af deres mekanikere, og det ønsker vil vi nu følge op på, siger direktør Kim B. Jepsen fra BESKO.

- Vi har indrettet et helt nyt og moderne uddannelseshus i Kolding med al den nyeste teknik. Her er der både teorilokale og værkstedslokale med plads til at arbejde med trailere, chassiser, lastbiler og det nyeste tekniske udstyr.

- Vi vil både bruge egne undervisere og leverandørernes eksperter. På den måde vil vi altid have den nyeste viden om den nyeste teknologi.

 

Kurser allerede til marts

BESKOs tekniske chef Michael Jensen bliver ansvarlig for akademiet.

- Vi går i gang nu. De første kurser vil blive udbudt den 1. marts, siger han.

- Der er rigtig mange emner, vi tager fat på – lige fra bremsesystemer, hydraulik og lifte til el og lys. Det vigtigste er, at det bliver kurser, som opfylder branchens behov.

- Vi har naturligvis på forhånd drøftet det med branchen. Vi har talt med mange værksteder, vi har talt med vores kunder, og vi har hørt de store leverandører af systemer og udstyr. Tilbagemeldingen fra alle er, at der er et stort behov for efteruddannelse. Vi har også fået opbakning fra flere organisationer i branchen, som længe har efterspurgt bedre efteruddannelse for værkstederne.

- Vi håber naturligvis på, at den store forhåndsinteresse også munder ud i, at værkstederne tilmelder deres medarbejdere til kurserne, siger Michael Jensen og henviser til BESKO AKADEMIs hjemmeside - www.beskoakademi.dk - hvor man løbende vil vise og beskrive de aktuelle kurser.

Her vil man også kunne tilmelde sig de relevante kurser.

 

Praktiske øvelser

- Vi lægger vægt på praktiske øvelser, siger Michael Jensen. Undervisningen vil foregå i små hold, og deltagerne vil få mulighed for at arbejde med udstyret og køretøjerne. Faktisk vil 70 procent af en kursusdag foregå i undervisningshallen.

- Desuden vil de fleste af vores kurser være tilrettelagt om intensive et-dages kurser, så værkstederne ikke behøver at undvære mekanikerne i længere tid.

 

Karriere-planlægning

Direktør Kim B. Jepsen ser mange og store perspektiver med akademiet.

- Vi er klar til at udvikle uddannelsesplaner og karriereplaner for mekanikerne i de forskellige virksomheder, sige han.

- Vi vil følge op på den viden, mekanikerne får, så de holder deres tekniske kunnen og viden ajour; men vi vil også kunne lægge planer for de enkelte medarbejdere, så de kan blive bedre til de områder, som de netop interesserer sig for.

 

Branchens hus

Målgruppen for BESKO AKADEMI er alle, der driver et professionelt værksted. Det kan være et stort eller lille værksted, det kan være et værksted hos en vognmand eller et selvstændigt værksted.

- Alle skal føle sig velkomne i akademiet, uanset om de er kunder hos os eller ej. Akademiet skal være branchens hus, hvor der vil blive holdt efteruddannelse, kurser, temadage, kundearrangementer, produktkurser mm. Her skal man kunne afprøve alt slags udstyr. Her skal man også kunne leje lokaler, hvis man selv vil stå for interne kurser, slutter Kim B. Jepsen.

BESKO AKADEMI er indrettet i nye lokaler på Trianglen 8B i Kolding ikke langt fra Scandic Hotel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079