Copenhagen Truck Wash udvider

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Fokus på højere kvalitet og kortere ventetid hos Copenhagen Truck Wash, der nu har seks vaskehaller på tre adresser i Storkøbenhavn.

Kortere ventetid, større effektivitet og samme kvalitet hver gang. Sådan skal det være, når man kører ind til en af vaskehallerne hos Copenhagen Truck Wash. Dem er der seks af i Storkøbenhavn, efter at Mikkel Merrild også har overtaget Nyscans tre vaskehaller i Køge og på Avedøre Holme.

- Copenhagen Truck Wash har kun én eneste berettigelse: det er at gøre lastbiler rene, siger Mikkel Merrild. Derfor drømmer han og hans 10 medarbejdere om rene lastbiler. Det er også første, de tænker på, når de vågner om morgenen: Rene lastbiler.

Læs også: Nyt busvaskeanlæg i Esbjerg

Det er lige før man selv bliver grebet af rene lastbiler, når man snakker med Mikkel Merrild. Han er så fuld af energi og gå-på-mod, at det smitter. Derfor tror man også på ham, når han fortæller, at han gerne vil gøre en forskel for lastbilvask i Storkøbenhavn.

Han er ikke som de andre. Han vil ikke gøre som de andre. Han vil gøre det bedre. Derfor sætter han vaskearbejdet i system på en måde, som ikke er set før. Derfor giver han sine medarbejdere gode arbejdsforhold med pension og sundhedsforsikring - for som han siger: Det er mine medarbejdere, der bestemmer, om lastbilerne bliver rene. Dermed er det også mine medarbejdere, der bestemmer, om kunderne kommer igen.

Kom fra havet
Mikkel Merrild er ny mand i vaskebranchen herhjemme. Han dukkede pludselig op for to år siden, da han overtog Vaskecenteret i Høje-Taastrup Transport Center med dets tre vaskehaller og omdøbte det til Copenhagen Truck Wash.

Hans baggrund har intet med lastbiler og vaskehaller at gøre. Han er uddannet søofficer og har arbejdet i den danske flåde i ti år. At han kastede sig over vaskehaller skyldtes egentlig, at han et års tid hjalp sin bror med at installere og montere vaskemaskiner til lastbiler i Canada.

Læs også: Copenhagen Truck Wash udvider

Derfor var det lidt tilfældigt, at han endte med at overtage de tre vaskehaller i Høje Taastrup.

Højne kvaliteten
- Jeg tror, at vi kan opgradere lastvognsvaskemarkedet i Storkøbenhavn, siger han. Vi skal have højnet kvaliteten - og den skal være ensartet på alle vores vaskehaller. Hvis en chauffør får sin lastbil vasket i Høje-Taastrup den ene gang og i Køge næste gang, skal han opleve den samme service og kvalitet.

Transportmagasinet: Hvordan kan du sikre det?

- Ved at uddanne mine medarbejdere i at vaske lastbiler på en grundig og effektiv måde, svarer han og insisterer på, at man kalder hans medarbejdere for professionelle vognvaskere.

- Vi skal spule og børste skidtet af inde i fælgene. Vi skal rundt i hjørnerne. Vi vasker hele førerhuset manuelt og kører voksen ind med vores egen specielle sæbeblanding. . Det gør vi hver gang.

Læs også: Fra søværnet til vaskehallen

- Desuden bruger vi de bedste produkter, vi kan få på markedet. Vi har testet forskellige produkter på udvalgte kunder og har fundet dem, vi synes er bedst. Vi gør faktisk et stort nummer ud af at have de rigtige sæbeprodukter.

- Vi bruger mange forskellige produkter: et er specifikt til førerhuset, et andet er til beskidte gardintrailere, et tredje er indvendigt til køletrailere. Der er faktisk mange forskellige arbejdsopgaver inden for hvert vaskeområde, siger Mikkel Merrild, som også fortæller, at en vask også er også er spørgsmål o vedligeholdelse.

- Hvis man vasker sin lastbil jævnligt, holder den sig også flottere i længere tid. Den bliver lettere at vaske næste gang - og så er man også med til at bekæmpe rust.

Ingen magiske produkter
Transportmagasinet: Er kunderne så blevet mere tilfredse?

- Ja, det håber vi; men chaufførerne snakker stadig om forskellige vidunder-produkter, som de ser på Facebook. Hertil vil jeg bare sige: Der findes ikke magiske produkter, der kan gøre din lastbil skinnende ren på otte minutter. Der findes kun hårdt, manuelt arbejde - og det kan man få hos os.

- Vi har snakket med mange forskellige kemileverandører, men når dagen er omme, så får man den shampoo, de har. Derfor er kun én måde at gøre det på: Vi afprøver det selv. Vi finder det produkt, vi synes er bedst - og så finder vi den rette dosering.

- Vi arbejder hele tiden på, hvor meget sæbe man bruger pr. bil, for der er ingen vask, der er ens. Hver lastbil skal behandles selvstændigt. Man kan ikke sige, at en trækkervask skal tage 37 minutter. Der er forskel på dem alle sammen - og de skal have en passende mængde sæbe, shampoo og voks. Det varierer fra bil til bil - og fra årstid til årstid.

Tidsbestilling eller ej
Transportmagasinet: Hvordan har du det med tidsbestilling?

Der har været tidsbestilling i Køge førhen; men det er vi gået væk fra. Det irriterer mange, at de kan se en tom vaskehal, mens de selv skal holde i kø. Det er svært at forklare dem, at en chauffør har bestilt en tid og kommer om ti minutter.

- Det, vi har gjort i stedet, er at sætte en ekstra mand på i travle perioder, så det går hurtigere at få en bil igennem. Så kan vi øge kapaciteten, når folk gerne vil have vasket.

- Og så har vi strømlinet åbningstiderne. Vi har åbent klokken 7.00-18.00 mandag-fredag. Vores erfaring viser, at i løbet af sådan en arbejdsuge, kan man lige så godt have faste åbningstider, og det nytter ikke at udvide åbningstiden til ud på aftenen.

- Folk vasker ikke mere, fordi der er senere åbent. Langt de fleste vasker inden for almindelig arbejdstid. Derfor mener jeg, at det er dér, vi skal levere. Det er dér, vi skal fokusere på at lave en effektiv vask. Jeg sætter en ekstra mand på. Det går ikke dobbelt så hurtigt; men det går hurtigere med halvanden man pr. bane.

Et varemærke
Copenhagen Truck Wash skal være et "brand" - et mærkevare. Kvaliteten skal være i top. Servicen skal være god og ensartet. Vognmanden får en faktura en gang om måneden, hvor han kan se, hvor bilen er vasket, hvad der er gjort osv.

- Jeg har nu haft vaskehallerne i Køge og på Avedøre Holme i otte uger. De er ved at blive opgraderet til den service, vi gerne vil levere. Nu skal vi bare have kunderne til at opleve det.

- Nyscan har haft fokus på salg og reparation af biler, måske ikke så meget vask; men det har vi - og jeg er overbevist om, at vi kan lykkes med det. Nu skal kunderne opdage, at de kan komme til hurtigere. De skal også opleve, at deres biler bliver rene. Hvis vi arbejder hårdt, tror jeg, at kunderne nok skal komme.

- Vi kan allerede mærke, at de chauffører, der er vant til at komme her, er positive, så vi er ved godt mod, slutter Mikkel Merrild, som er godt på vej til at ændre oplevelsen af at vaske lastbil i Storkøbenhavn.Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Forsiden lige nu

Oldermand vil på pension

Her er alle lastbiler ens

Hos grossisten Lemvigh-Müller har chaufførerne selv været med til at bestemme lastbilflådens opbygning, design og udstyr til gavn for det fysiske arbejdsmiljø

Nye leveringer

Der er travlt i vognmandsbranchen. Det smitter af på køb af materiel - her er et udvalg af nye lastbiler og trailere, som er blevet leveret fornylig

Travlhed hos SAWO

Der er rigtig mange opbygninger undervejs til danske vognmænd og entreprenører i år

Danske Færger fremlægger rekordregnskab

Færgen kom ud af 2017 med sit bedste resultat nogensinde. Der er vækst i trafiktallene, og omsætningen passerer en mia. kr.

Nyhedsbrev

Nyt fra bestyrelser og direktionsgange

Online Avis Arkiv

Endelig: Lastbiler får lov til at køre 80 km/t

Mere smidighed i hverdagen og bedre bundlinje for vognmændene kan følge med, når ny hastighedsbegrænsning træder i kraft i 2019

Aalborg Havn vokser stort på gods

Aalborg Havn fortsætter den positive udvikling fra tidligere år og er gået ud af 2017 med et overskud på 35 mio. kr.

Molslinjen: Vi har allerede flydende bro over Kattegat

Det er en debat, der kommer op sådan cirka hvert andet år, konstaterer Molslinjens direktør efter regeringens genoplivning af drømmen om en fast Kattegat-forbindelse

Bremsekraft på 4%: Lastbilchauffør mistede førerretten

Fremtidens Chauffør
Flere virksomheder ansætter lærlinge

Trods stigning på 3% i 2017, er det stadig kun 26% af de danske transportvirksomheder, der uddanner arbejdskraft til fremtiden

Medie: Femern-projektet er ramt af endnu en forsinkelse

Tysk delstatspolitiker oplyser til Finans, at Femern-projektet ikke får en myndighedsgodkendelse til sommer.

Biltransportør opfører 60.000 m2 terminal i Esbjerg

En ny terminal skal gøre logistikken lettere for Scandinavian Auto Logistics. Med placeringen på Østhavnen er man tæt på E20 og kan designe terminalen helt fra bunden

Aarhus Havn tjente 83 mio kroner sidste år

Højere omsætning og stabile omkostninger førte til 22 pct. mere på bundlinjen i Aarhus Havn i 2017

Flere kombinerede transporter skal skabe vækst

Speditører glæder sig over ny bekendtgørelse, der skal gøre det lettere at planlægge og gennemføre kombinerede transporter

Tætningsvæske tilladt i trailerdæk i Danmark

Trafikstyrelsen trækker de ændrede retningslinjer for syn af trailere i Danmark tilbage

10 spritnye sættevogne går til stålet

Ekspansion på det skandinaviske marked kræver udvidelse af vognparken hos DS Stålkonstruktion

Blåt flertal genopliver bro over Kattegat - men kun for biler

En bro mellem Jylland og Sjælland kun for biler er inden for rækkevidde, lyder det fra regeringen

DTL revser dårlig snerydning: Sparetænkning er en milliardregning til danskerne

Brancheorganisationen er ikke imponeret over niveauet af snerydning på det danske vejnet - men vognmændene er klar til at løfte opgaven

2017 blev et rekordår for Esbjerg Havn

Højt aktivitetsniveau og stor fremgang på vindområdet gjorde 2017 til et nyt rekordår på Esbjerg Havn

Femern-selskab pyntede sig med fiktive milliarder

Eksperter dumper en beregningsmetode, der pyntede på Femern-projektets økonomi kort før vigtig godkendelse

Slut med vognmænd og deadlines

Betal med nummerpladen og spar penge

I dag lancerer Sund & bælt en ny betalingsform på Storebælt, der giver direkte adgang til lavere priser og rabatter

Kritisk niveau: Danmark er en gas-ørken

Kun 18 gas-tanke herhjemme er for få til at støtte udviklingen, mener gasaktører. Transportministeren svarer, at udbygningen vil følge flere gaskøretøjer på vejene

Her er de nominerede til Danish Transport Award

God dialog gav en god oplevelse

Nyt fra bestyrelser og direktionsgange

Kø i dagevis ved den tyrkiske grænse

Opticruise som mobil-app

Priser til MAN’s dygtigste medarbejdere

Hærvejskomiteen: - Vejle Fjord er under kritisk pres

Advarer mod lønpres fra chauffører

Lastbiler kørte chikanekørsel på Fynske Motorvej

Polsk vognmand fik lastbilen beslaglagt

Nyt fra bestyrelser og direktionsgange

"Ove Holte" er død

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyt samarbejde på Sjælland

HF styrker Powertech i Ry

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila søjlesvingkran til FUJAS A/S

CO2 neutralt website

Ny Kel-Berg 4 akslet tiptrailer 40 m3 leveret til H.J. Thomsen ApS

Historisk lavt fravær og frafald på Learnmark Tech

Counterbalance fra PowrGrip

Fabriksflytning for fynsk kunde i plastindustrien

Så er det snart sejler sæson, og de første både er allerede ved at blive søsat

Vi har fået nye produkter fra LIROS i vores tovværkssortiment

Nemt at bestille powerpack hos JO Hydraulics A/S

Hyva frontendecylinder med øje

Data Respons R&D blade Interrupt Inside er ude

Her findes det største måleområde inden for vakuumkalibrering i Danmark

Se filmen - Straightpoint Bluetooth Load Cell - HHP App

Vi er stolte over at have leveret endnu en Erikkila kranløsning til en kunde

Hør Zurab fortælle, hvad Billy betyder for hans virksomhedsdrift

Forebyg sygefravær og stress med en robust organisation

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Få Tunet dit Dynamics AX og undgå langsomme systemer

Det er ikke kun vores faste sortiment af løfteåg vores dygtige smede produc...

Flot DAF CF 510 FAX 8x2 med en Kel-Berg 2 akslet åben kærre til Vognmand Po...

Nu har JO Hydraulics A/S også lynkoblinger

Ekspansion på det skandinaviske marked kræver udvidelse af vognparken hos D...

Skal du nå og være med i vores konkurrence?

Send til en kollega

0.248