23948sdkhjf

Rekordpopulært rally ruller ud i weekenden

Igen i år inviterer Dansk Lastbil Nostalgi til Nordjysk Veteranrally. 2018-udgaven af begivenheden foregår lørdag d. 11 august i Sæby, i umiddelbar nærhed af Dekra, det tidligere Grøns Køreskole.

Rallyet et flyttet til Sæby, fordi stedet har en helt speciel nostalgisk betydning for mange chauffører på grund af virksomheden IM Stiholt.

Igen i år er der tilmeldt et rekordstort antal lastbiler, faktisk over 140 styk, fra hele Norden. Der kommer over 40 norske biler, Sverige er selvfølgelig også repræsenteret, og resten af deltagerne kommer fra hele Danmark – nogle har taget turen helt fra Bornholm.

Rigeligt at opleve
Der bliver lidt mere at kigge på for publikum i år når veteranerne er kører ud på ruten. Der vil blandt andet være mulighed for at opleve udstillinger med nye biler, samt et par restaureringsprojekter, så publikum med egne øjne kan se den store udvikling "fra dengang og til i dag".

Derudover tager RC Models deres fjernstyrede modelbiler med og vil underholde såvel børn som voksne med deres arbejdende biler. Der kommer også en lokal modelbygger, der har bygget blandt andet biler fra Vognmand Viggo Jensens fra Frederikshavn.

Rallyet starter officielt lørdag morgen med indregistrering af alle lastbilerne i Foreningens udstillingstrailer. Her får alle deltagere udleveret et deltagernummer, kort over ruten sammen med en goodiebag.

Bøfsandwich og præmier
Allerede fredag aften forventes dog et stort rykind af deltagere, hvor Dansk Lastbil Nostalgi byder på ægte truckermad i form af bøfsandwich.

Løbet bliver skudt igang af Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen og nyvalgt formand for Dansk Lastbil Nostalgi Poul Nesager Larsen. Herefter drager deltagerne af sted på den 140 km lange rute rundt i Vendsyssel.

Når alle deltagere er vendt retur er der en præmieoverrækkelse i den store hal, hvor blandt andet løbets flotteste lastbil kåres.

Der er som de andre år fri entre til arrangementet.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.14