23948sdkhjf

Godkendelse slæber sig af sted: Lang ventetid på kørekort

Ventetiden er lang for folk med mulige trafik-farlige sygdomme, der kræver godkendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Har du den mindste anmærkning i den lovpligtige lægeerklæring, når du skal tage kørekort, så kan processen trække i langdrag. På grund af anmærkningen skal lægeerklæringen nemlig sendes til godkendelse hos politiet, og det tager tid.

Op til fem måneders ventetid er normalt, og det kan være problematisk på mange måder.

Mange mister måske et job eller en læreplads, fordi de ikke kan tage kørekortet så hurtigt, som arbejdsgiveren forventer.

Det skriver DR Nordjylland.

Hos AMU Nordjylland afvikler man kurser til stort kørekort, og for kursister med epilepsi, diabetes, ADHD eller lignende sygdomme, kan en lægegodkendelse på fem måneder være belastende, forklarer uddannelseschef Morten Lund Dam.

- Man kan tage et stort kørekort på fire til seks uger. Men vi får først kontakt til kursisterne kort tid før, de starter, og så løber vi hurtigt ind i problemer, hvis de skal vente længe på at blive lægegodkendt, siger han.

Morten Lund Dam har haft kursister, der ikke har kunnet begynde på en læreplads eller i et job som buschauffør, fordi de måtte vente på at få lægeerklæringen godkendt, siger han til DR P4 Nordjylland.

Morten Lund Dam anerkender, at sikkerheden skal være førsteprioritet, men han efterspørger en hurtigere sagsbehandling og støtter et forslag om, at flere ting skal kunne afgøres af egen læge.

- Før godkendelsen blev lagt ud til to centrale enheder, var arbejdet lagt i hænderne på de lokale kørekorts-kontorer. Da var sagsbehandlingstiden mellem to og tre uger.

Transporterhvervets Uddannelser vurderer, at hver 10. af alle kommende lastbilchauffører skal have helbredet godkendt af embedslægerne.

Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokratiet, har flere gange stillet spørgsmål til skiftende justitsministre for at få bragt ventetiderne ned.

I marts 2017 kritiserede Ombudsmanden den urimeligt lange sagsbehandlingstid. Tilsyneladende forgæves. Nu kalder Rasmus Prehn justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd om sagen.

- Det virker helt urimeligt, at man ikke kan få bragt de her ventetider ned, siger han til DR P4 Nordjylland.

Lederen af Politiets Administrative Center i Holstebro, der behandler kørekortsager i Jylland og på Fyn, politidirektør Jens Kaasgaard siger, at sagsbehandlingstiderne fortsat er lange på grund af forskellige lovændringer sidste år.

- De kom fuldstændig bag på os og har kostet os langt flere ressourcer, end vi havde regnet med. Det er vi ved at gøre noget ved, så vi kommer ned på normale forhold igen. Om et års tid regner vi med at være nede på 45 dage i snit, forudser Jens Kaasgaard.

Kilde: DR Nordjylland

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078