23948sdkhjf

ITD: 5G kan få stor betydning for transportsektoren

Regeringen offentliggjorde mandag den 18. februar sin handlingsplan for etablering af 5G i Danmark. Handlingsplanen beskriver fire overordnede temaer, herunder udbud af frekvenser, udrulning samt regulering og anvendelse af 5G. Handlingsplanen nævner transportsektoren som et af de områder, hvor 5G-teknologien kan få stor betydning. Dette ikke mindst i forhold til udviklingen af førerløs teknologi.

- Det er positivt, at regeringen i sin handlingsplan nævner transportsektoren som et potentielt anvendelsesområde for 5G. Udviklingen af nye teknologier går stærkt på transportområdet og selvom behovet måske lige nu mest af alt handler om bedre dækning, er der ingen tvivl om, at der i fremtiden vil komme tiltagende behov for kapacitet og hastighed. Der sker en stigende automatisering af processer i køretøjer, som kræver større og større datamængder, hvilket på sigt vil forudsætte et sikkert og pålideligt netværk som 5G, siger Jørn-Henrik Carstens, erhvervspolitisk chef i ITD, Brancheorganisation for det danske vejgodstransporterhverv.

Handlingsplanen beskriver desuden muligheden for at dedikere dele af mobilnettet til forskellige sektorer gennem såkaldt ”network slicing”.

- Muligheden for at ”slice” netværket til særlige formål, kan få stor betydning for indfasning af førerløse køretøjer, hvor behovet for sikker og pålidelig datatransmission er helt afgørende. For at transportsektoren kan få fuldt udbytte af 5G er det imidlertid også vigtigt at have fokus på at sikre at dækningen udbredes til hele landet. Teknologien skal ikke være forbeholdt virksomheder og borgere i og omkring de største byer. Det kræver finansiering og blandt andet derfor bør provenuet fra salg af frekvenser også øremærkes til fortsatte investeringer i digital infrastruktur siger Jørn-Henrik Carstens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094