23948sdkhjf

Dansk tolder udnævnt i FN

Toldstyrelsens specialkonsulent, Vibeke Raun Bøg, er blevet formand for en toldkomité i FN.

Tjenestemand Vibeke Raun Bøg, der til daglig arbejder som specialkonsulent i Toldstyrelsen, er blevet udnævnt til formand for en særlig toldkomité i FN, hvor 76 lande fra hele verden er repræsenteret, herunder handelsgiganter som Rusland, Kina og Indien.

Toldstyrelsen varetager danske interesser i en lang række samarbejdsfora i EU og øvrige internationale fora, så styrelsen forbliver knivskarpe på, at reglerne bliver implementeret i Toldstyrelsens systemer og processer.

Som formand er det Vibeke Raun Bøgs opgave at lede møderne i toldkomitéen og sikre et godt samarbejde mellem landene. Formandsposten gives derfor ikke til alle og enhver, og i år var det EU-Kommissionen, der pegede på Vibeke Raun Bøg ikke mindst på grund af hendes over 30-årige erfaring fra henholdsvis toldområdet samt andre grene under Skatteforvaltningen.

- Det er vigtigt, at vi har indflydelse og bidrager med vores erfaring på internationalt plan, lyder det fra Claus Bruun Johannessen, kontorchef i Toldstyrelsen.

- At Vibeke er blevet formand på øverste beslutningssted på et vigtigt toldområde, er flot og betydningsfuldt. Danmark er et lille land i forsamlingen, men det er så fortjent, at Vibeke, med sin store erfaring, har fået posten, siger han.

Privat er Vibeke 55 år og gift med Steen. Parret har to børn og to børnebørn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078