23948sdkhjf

Stort kørekort er bedre end lille studentereksamen

Overskriften er lånt af Hanne Bødker-Petersen, administrerende direktør i SCT Transport. Det er et udtryk, som hun har brugt flere gange – senest på Folkemødet. Og hun har fuldstændig ret.

I sidste uge fejrede studenterne deres eksamen. Et stort tillykke til alle de unge, som nu kan holde en velfortjent sommerferie.

Desværre har alt for mange fået en dårlig studentereksamen. Og hvis det går, som det plejer, vil en stor del af studenterne ende som ufaglærte.

Det er til alles bedste, hvis flere unge vælger at tage på erhvervsskole i stedet for i gymnasiet. I erhvervslivet – ikke mindst i transportbranchen – har vi brug for dem. Og en del af de unge vil undgå unødvendige nederlag i gymnasiet.

Når det er sagt, så skal vi selvfølgelig også selv gøre en ekstra indsats. Hvis du er vognmand eller chef i en virksomhed, vil jeg opfordre dig til at bruge sommeren på at overveje, om I kan tage en lærling. Og hvis I allerede har lærlinge ansat, er der måske plads til at tage en mere.

Og hvad gør vi så ved de nye studenter, som ikke ved, hvad de skal bruge deres studentereksamen til? Mange af dem vil tage et sabbatår, hvor de vil tænke over, hvad de skal i fremtiden. Hvis de kommer forbi og spørger efter et arbejde, så tilbyd dem et arbejde, hvis du har mulighed for det.

Man ved aldrig. Måske er det en kommende chauffør.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094