23948sdkhjf

Opfordring fra politiet efter nordjysk fartkontrol: - Pas på i vintertiden

Vintervejr, glatte veje og nedbør er som bekendt ikke nogen god cocktail i forhold til trafiksikkerheden. 

Derfor blev lasermåleren af Operativ Færdsel i løbet af ugen opsat flere steder i det nordjyske, nemlig omkring Hjørring, Frederikshavn, Hobro og Aalborg. Og det blev til i alt 124 registrerede overskridelser af fartgrænserne, heraf var 102 af disse sager til et klip i kørerkortet. Og 13 kørte endda med en hastighed, der er ensbetydende med en frakendelse af førerretten.    

- Med til tider minus 10 grader udenfor og både og sne og slud på vejene, lå det ikke lige i kortene, at bødeblokken skulle så flittigt i brug, men det kom den altså, opsummerer den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Thomas Ottesen, der tilføjer: 

- Desværre – for vejrliget med dårligt og ustadigt føre bør betyde, at man kører efter forholdene og ikke udsætter sig selv eller andre medtrafikanter for en potentielt farlig situation.

Politikommissæren opfordrer til, at man – ikke mindst i disse vintertider – afstemmer sin hastighed efter forholdene. Han oplyser, at fra 2013 til 2018 mistede 403 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109