23948sdkhjf

Lastbil vælter i kraftig blæst på Storebæltsbroen

Opdateret 08.07

En lastbil er mandag morgen væltet mellem pylonerne på Storebæltsbroen i retning mod Fyn. Det påvirker trafikken, og der er i retning mod Fyn kun åbent i en vognbane.

I første omgang var broen dog helt lukket for trafik mod Fyn, men omkring klokken 07.45 kan politiet oplyse, at et spor er genåbnet.

- Det er nu lykkedes for brandvæsnet at sikre lastbilen på stedet, og vi åbner nu den ene vognbane i retning mod Fyn. Vi råder bilisterne til at køre forsigtig og udvise hensyn ved passage af broen, skriver politiet på det sociale medie Twitter.

Tidligere på morgenen fortalte vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der var politi og redningskøretøjer på stedet efter uheldet.

- Man forsøger at flytte lastbilen på stedet ud i nødsporet, så man kan få åbnet for det ene spor.

- Men det er en større aktion, og det blæser voldsomt, og det gør arbejdet markant vanskeligere end normalt, sagde Lars Denholt.

Det er formentlig kraftig vind, der har fået lastbilen ud af kurs.

- Vores bedste bud er, at han er blevet overrasket af sidevinden, efter at han har passeret den første pylon, hvor der er helt vindstille. Det har vi set før, sagde vagtchefen.

Politiet oplyser på Twitter, at lastbilchaufføren umiddelbart er uskadt, men er kørt til tjek på sygehuset.

Det er på grund af den kraftige blæst forbudt at køre med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen, oplyser Sund & Bælt.

Grænsen for, hvor hurtigt man må køre på broen, er desuden sat ned.

Ifølge Ritzau er der kl. 09.00 ikke længere kødannelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125