23948sdkhjf

Næsten halvdelen af alle ​​tunge køretøjer i Sverige kører med overlæs

Trafikverkets målinger af godstrafikken i Sverige viser, at 42 procent af de tunge køretøjer er overlæsset. Ved tunge køretøjer forstås køretøjer med en totalvægt på mere end 35 ton.

- Overlæssede tunge køretøjer har alvorlige konsekvenser for trafiksikkerheden og fremkommeligheden, siger Lennart Kalander, der er landsplanchef i Trafikverket.

- Det øger sliddet på vores veje og fører til øgede vedligeholdelsesomkostninger. Det betyder, at vi må prioritere andre vedligeholdelsestiltag på vejsiden.

- Det er noget, vi tager alvorligt. Vi skal arbejde på en bred front for at løse problemet. Vores samarbejde med transportindustrien er vigtigt.

Om målingerne og tendensen

Trafikverkets tal fremgår af rapporten "Tunga fordons vikt i rörelse 2021" (Vægt af tunge køretøjer i bevægelse), som bliver endelig offentliggjort til sommer.

Rapporten vil vise, at andelen af ​​overlæssede køretøjer er steget markant de seneste år. I 2014 blev der målt en overlæssandel på 24 procent, i 2015 var overlæssandelen 38 procent, for at stige yderligere i perioden 2016–2018 til 48 procent . I 2021 blev der målt en overbelastningsandel på 42 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141